EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българинът предпочита малък семеен хотел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българинът предпочита малък семеен хотел

mail14:40 | 16.01.2012прегледи 363 коментарикоментари 0


Българинът предпочита уюта на малък семеен хотел, където да прекара отпуската си, вместо луксозни и скъпи комплекси и дестинации. Това сочат данни от проучването на сайта за безплатни обяви Prodavalnik.com. То е направено сред 1 800 онлайн потребители на възраст между 25 и 55 години от цялата страна. Според него родният потребител не робува на стереотипа, че скъпото непременно е по-добро. Екстремните изживявания и парти дестинациите също не са по вкуса му.
Бюджетът, който участниците в анкетата са готови да отделят за нощувка със закуска в България е между 20 и 40 лв. Водещи при избора на място са красивата природа, спокойствието и интересните места и забележителности. Добрата хигиена в хотела е сигурен критерий, че клиентът ще остане доволен от ваканцията си. Лошото обслужване и шумът пък, могат да го разочароват в най-голяма степен.
Над половината от участниците в проучването предпочитат ваканция на морския бряг. Над 80 % от запитаните посочват, че могат да отделят за почивка между 1 и 10 дни годишно. Близо половината от анкетираните не почиват през зимата.
Според онлайн изследването, родителите предпочитат да прекарват отпуската си заедно с техните деца. Основната им препоръка към хотелиерите е да предлагат по-добри условия за престоя на малчуганите - спецални кътове, занимални и др. Едва 10% от отговорилите поверяват децата си на грижите на баби и дядовци, бавачки и летни лагери.
Изследването показва и осезаем ръст в търсенето на място за почивка чрез сайта Prodavalnik.com, където в отделна рубрика могат да бъдат намерени подходящи оферти, според вкуса и възможностите на потребителите.

 


 


Тагове: хотел, българин
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg