EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българи най-влиятелни онлайн лидери в ЦИЕ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи най-влиятелни онлайн лидери в ЦИЕ

mail16:00 | 23.09.2010прегледи 1146 коментарикоментари 0


Е-Academy и Webit Ambassadors Honorary Board стартираха международен онлайн експеримент за измерване на влиянието на хората в интернет - Webit Most Influential People Online in CEE. Инициативата се реализира с подкрепата на лидерите в дигиталния, интернет и маркетинг бизнес в света - IAB Europe, European Association of Communication Agencies, MMA Global World Federation of Advertisers . Измерването продължава до 18 октомври.
Целта на експеримента е да намери най-влиятелните онлайн лидери от Централна и Източна Европа. Организаторите на мащабния проект вярват, че влиянието е много повече от събирането на формален брой приятели, последователи и фенове в мрежата. Влиянието означава всички те да бъдат активирани и мотивирани към конкретно действие.
Междинните резултати от измерването показват, че българи оглавяват първите две позиции на най-влиятелните хора онлайн в Централна и Източна Европа. Като индикатор за реалното им влияние е заложено популяризирането на предстоящото издание на форума за дигитална индустрия - Webit 2010. Класирането им може да бъде проследено в реално време на http://influence.webitexpo.com.
В края на експеримента петимата най-влиятелни онлайн хора в Централна и Източна Европа ще получат титлата „webit консул" за период от една година.
„Програмата Webit Most Influential People Online ще даде цялостен поглед върху онлайн лидерството в региона и ще потвърди идеята, че влиянието е много повече от едни клик. Да влияеш, означава да накараш хората да действат след твоята покана - да въздействаш онлайн на поведението на тези, които те следват", каза Пламен Русев, председател на организационния комитет на Webit и председател на борда на е-Academy.


Критерии за измерване на резултатите:
Резултатите от експеримента Webit Most Influential People Online се измерват по броя на уникалните посещения на последователи към съдържанието на сайта http://influence.webitexpo.com, както и по броя на хората, към които участниците са отправили покана да се регистрират за конференцията webit 2010. Под внимание се взимат още нивата на влияние до над пета степен - напр. лидерът мотивира своите последователи да се регистрират, а те от своя страна активират други хора да направят това. Всеки клик е равен на една точка, а всяка потвърдена и платена регистрация за форума wеbit 2010 носи 10 точки.
Две са основните стъпки, с които всеки може да се включи: 1. Да сподели съдържанието на проекта с приятели във социалните мрежи Facebook, LinkedIn или да изпрати електронно писмо; 2. Да публикува рекламните банери на webit 2010 на своя блог или уебсайт.

Посланиците на Webit Ambassadors Honorary Board са президентите на най-големите европейски индустриални асоциаиции - Ален Йоро - почетен посланик и председател на борда, президент на IAB Europe; Доминик Лайл - почетен посланик и член на борда, генерален директор на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA); Пол Бърни - почетен посланник и член на борда, управляващ директор на Mobile Marketing Association, Европа; Пламен Русев - почетен посланник и член на борда, председател на борда на е-Академия.
В България почетни посланици на Борда на посланиците на Webit са Николай Неделчев, Изпълнителен директор на "Публисис МАРК груп" и Ненад Лозович, управляващ собственик на New Moment New Ideas Company.
webit 2010
Най-голямото събитие за дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа - Webit 2010, събира в София топ мениджърите и световните лидери в маркетинга, рекламната и дигиталната индустрия. Форумът се провежда от 27 до 29 октомври 2010 г. в Националния дворец на културата.
Бранд маркетинг, дигитален криейтив, маркетинг в социални медии, видео реклама, мобилен маркетинг, реклама в игри и онлайн продажби ще формулират основните теми за панелни дискусии, сесии и специални презентации на Webit 2010. В програмата на форума са предвидени повече от 60 семинара, 2 мастър класа и възможност за бизнес срещи в специално обособена VIP-зона. Над 70 лектори, сред които регионални и международни мениджъри от Facebook, Yahoo!, eBay, BBC ще представят знания и опита на най-големите фирми в света, както и анализи и тенденции за бъдещето на дигиталния бизнес.
Повече информация за Webit 2010 можете да намерите на WebitExpo.com
e-Academy
e-Academy е организатор на събитията Webit. Създадена преди 3 години, e-Academy се наложи като основен участник в образователния процес за пазарите в България, Румъния и региона.
e-Academy провежда проучвания за дигиталните пазари и предоставя информация за развитието на дигиталната индустрия в ЦИЕ.
Съвместно с IAB Europe, European Association of Communication Agencies, MMA Global Wprld Federation of Advertisers и други професионални търговски асоциации, e-Academy работи за развитието на дигиталната индустрия в Централна и Източна Европа.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150