EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българи на Световния мобилен конгрес в Барселона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи на Световния мобилен конгрес в Барселона

mail17:40 | 14.02.2011прегледи 743 коментарикоментари 0


Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) организират посещение на 14 софтуерни компании от България на Световния мобилен конгрес, който се провежда от днес до 17 февруари в испанския град Барселона, съобщи пресцентърът на БАСКОМ.
Форумът има водещо значение в сферата на мобилните комуникации и се очаква тази година да бъде посетен от представители на над 1300 телекомуникационни компании.
"През последните години мобилните приложения се превърнаха в един от най-бързо развиващите се подсегменти на софтуерната индустрия. Участието на български софтуерни компании в събитие с мащабите на Световния мобилен конгрес ще им предостави чудесни възможности да разширят международните си контакти, да се срещнат с потенциални партньори или клиенти, както и да "останат в крак" с най-новите тенденции в сектора. Една от ключовите цели на нашата асоциация е да подобри конкурентоспособността на българския софтуерен бранш на международния пазар и участието в изложението ще ни позволи да се доближим до изпълнението на тази задача" - заяви Георги Брашнаров, председател на Управителния съвет на БАСКОМ.
Посещението на българските компании на изложението се финансира по проект по Приоритетна ос 4 "Укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика" на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013, по който ИАНМСП е институционален бенефициент.
Българската асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ е създадена през 2001 година. В нея членуват над 50 водещи компании, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея, отбелязва организацията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg