EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българи без визи за Канада, настоява ЕП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българи без визи за Канада, настоява ЕП

mail13:24 | 06.05.2010прегледи 5490 коментарикоментари 1


Европейският парламент призова Канада да премахне изискванията за визи за всички държави членки на ЕС (такива все още съществуват за България, Румъния и Чехия), съобщиха от българската пресслужба на ЕП.
В резолюция на депутатите отново се изразява загриженост, че северноамериканската държава все още изисква визи за гражданите на Чехия, Румъния и България. Те призовават за "възможно най-бързо премахване на тези изисквания".
Депутатите считат, че след срещата на високо равнище ЕС-Канада в Брюксел се предоставя "добра възможност за ускоряване" на преговорите за всеобхватно икономическо и търговско споразумение ЕС-Канада, което според тях е "основополагащо" за икономическите отношения между двете страни. Те освен това изразяват загриженост относно въздействието върху околната среда на извличането на петрол от битуминозни пясъци (технология, при която се отделя голямо количество въглероден диоксид и която заплашва биологичното разнообразие) и се надяват, че срещата ще ускори преговорите за сключване на всеобхватно икономическо и търговско споразумение.
Членовете на Европейския парламент освен това припомнят неговата загриженост по повод споразумението между ЕС и Канада за данните на регистрираните пътници, което трябва да бъде надлежно разгледано преди евродепутатите да дадат своето одобрение.
В заключение ЕП изразява надежда, че Канада ще подкрепи напълно искането на ЕС преговорите относно търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA) да бъдат подложени на публичен контрол и да бъдат проведени под егидата на международна организация, като най-подходяща за тази цел според европейските депутати е Световната организация по интелектуална собственост.


 
Коментари
 
Milena - 18-05-2010 г. 20:55:04

На този етап визите не са отпаднали,на който му предстои пътуване,трябва да знае,че документите се изпращат с куриерски услуги в Букурещ,като най-изгодната оферта предлага-куриерска фирма-Еконт експрес,те имат офис в Букурещ! На DHL цените са неоснователно високи! Приятно пътуване!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4190