EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бъдещето на концесията на Летище Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бъдещето на концесията на Летище Пловдив

mail08:04 | 15.06.2021прегледи 601 коментарикоментари 0


Следващата седмица служебният министър на транспорта Георги Тодоров ще прекрати съществуващата процедура за концесия на летище Пловдив, това съобщи той при откриването на международното изложение за тежкотоварни автомобили в града, съобщиха информационните агенции.

"Ще я прекратя, защото по сега действащата процедура няма никакъв интерес. Няма нито един кандидат", каза той. По думите му няма заинтересовани кандидати, защото от една страна сделката не е достатъчно атрактивна, а от друга въздържанието на бизнеса е вследствие на пандемията.

След прекратяването на процедурата за концесия ще започне друга процедура - за изготвяне на анализи, които да бъдат съобразени с реалната обстановка. В тях бъдат отчетени пандемичните условия през последната година и половина.

Заради пандемията полетите на летище "Пловдив" намаляха драстично, очакванията са възстановяването им да продължи в следващите години.

Преди кризата, през зимния сезон, летище "Пловдив" посрещаше много чуждестранни ски-туристи, избрали да прекарат почивката си в зимните курорти Пампорово, Боровец и Банско.

Интерес към летището има от "Тракия Икономическа Зона", които са готови да използват летище Пловдив, откъдето да изнасят продукцията си.

На 25 февруари изтече крайният срок за кандидатстване в поредния конкурс за концесия на летището, а офертите трябваше да бъдат отворени на 13 март. Предният конкурс се провали, след като избраната китайска компания HNA Group се отказа, а Министерството на транспорта не подписа договор с класирания на второ място консорциум от "Тракия икономическа зона" и ПИМК.

  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1968