EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БХБ доставя в Хитрино 2 т храна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БХБ доставя в Хитрино 2 т храна

mail09:01 | 29.12.2016прегледи 1062 коментарикоментари 0


Българска хранителна банка ще достави на 29 декември 2016 година, първите 2 тона храна на пострадалите от катастрофата на влакова композиция с цистерни в с. Хитрино. Това е първата от доставките, които БХБ ще прави за 110 най-тежко засегнати от трагедията домакинства (останали без дом или със силно разрушени домове) поне веднъж месечно през зимата на  2016-2017 г. Списъкът на домакинствата, които ще бъдат подпомагани, е изготвен от община Хитрино.

Програмата се осъщестява в партньорство със Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България и с подкрепата на ЛИДЛ България.

Подпомагането за по-дълъг период е възможно, благодарение на дарените 10 тона консервирани храни от фирми-членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. Сред дарителите са консервните фабрики на "Дерони" ООД, "Катрин Ко" ЕООД, "Сторко" ЕООД - Плевен, "Филикон - 97" АД и "Фрукто Сливен" АД. "ЛИДЛ България" дарява ваучери за храна, с които ще бъдат осигурени допълнителни количества трайни пакетирани и консервирани храни.

            "Програмата, която започваме в община Хитрино, е не само продължение на ежедневната ни и системна работа за спасяване на годна храна и предоставянето на подкрепа за нуждаещите се, но и израз на дългосрочeн ангажимент", казва Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ. Тя допълва, че целта на организацията не е да предоставя помощ на хората в нужда само докато ги споменават в новините, а да се погрижи те да имат сигурност, поне що се отнася до ежедневната им прехрана, докато възстановят напълно живота си.


Тагове: БХБ, храна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg