EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БФА: Проект за синергия „бизнес- образование”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БФА: Проект за синергия „бизнес- образование”

mail10:00 | 04.07.2012прегледи 696 коментарикоментари 0


„Мобилна практика в немски компании в областта на възобновяеми енергиийни източници” е името на проект, по който Българска фотоволтаична асоциация и професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ започват съвместна работа.
Цел на проекта, финансиран от Програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност" е да бъде редуцирана дистанцията между образованието и бизнеса, като се даде възможност на учениците от СПГЕ „Джон Атанасов” да усвоят актуални и иновативни знания и опит във водещи фирми от бранша за производство на електричество от слънцето и други възобновяеми източници. В рамките на проекта ученици от гимназията ще бъдат изпратени на практика в компании – членове на БФА, развиващи дейност в областта на възобновяемата енергетика, които са базирани в Берлин, Германия.
Никола Газдов - Председател на Управителния съвет на БФА споделя по повод стартиращия проект:
"БФА и професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов" показват на практика как се получава синергията между бизнеса и образованието. Много съм щастлив, че благодарение на съвместната ни работа тези талантливи младежи и девойки ще натрупат ценен практически опит как се работи в някои от водещите компании във фотоволтаичния сектор в Германия."
„Мобилна практика в немски компании в областта на възобновяеми енергиийни източници” е първият съвместен проект между асоциацията и СПГЕ „Джон Атанасов”, но не и първата им обща инициатива – гимназията е асоцииран член на БФА почти от нейното създаване и активно се включва в дейностите на фотоволтаичната асоциация.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048