EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бургаски хотели укриват данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургаски хотели укриват данъци

mail18:21 | 04.08.2009прегледи 761 коментарикоментари 0


2800 нощувки са били укрити и нерегистрирани от малки хотели и квартири на територията на община Бургас, електронното издание BurgasInfo. Нарушенията са установени от служители на общинска дирекция „Икономика и стопански дейности” по време на поредица от проверки.
Общо регистрираните нарушения, извършени в категоризирани туристически обекти от месец май досега, са 130 на брой. От тях 80 са констатациите в средства за подслон и места за настаняване, 50 – в заведения за хранене и развлечения.
Община Бургас принудително събра дължимата туристическа такса за укритите нощувки.
Основна цел на проверките е проследяване регистрацията на нощувките в Бургас със съответното начисляване и изплащане на туристическа такса, както и категоризация на заведенията.
Съгласно Закона за туризма категоризираните хотели и квартири следва да внасят ежемесечно начислената туристическа такса в общината. В момента хотелите /те включват туристическата такса в своите цени за нощувка/, почивните станции, мотелите, вилите и туристическите селища, следва да заплащат по 1 лв. такса на нощувка, а пансионите, самостоятелните стаи, хижите и къмпингите - по 0,80 лв.
За 2008 г. в Бургас са събрани 318 000 лв. от туристическа такса и категоризация, а в бюджета за 2009 г. са заложени 328 000 лв. Акумулираните суми се изразходват единствено за целите на туризма – за изработване на информационни материали, указателни и информационни табели, за туристически услуги.
Проверките на Община Бургас продължават. Те ще се извършват и през нощта.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg