EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас ще подпомага финансово студенти от IT сектора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас ще подпомага финансово студенти от IT сектора

mail16:05 | 30.06.2016прегледи 816 коментарикоментари 0


60 студенти, обучаващи се в специалностите "Комуникационна и компютърна техника" и "Софтуерно инжeнерство", ще бъдат финансово подпомогнати от Община Бургас. Това предложение на кмета Димитър Николов получи одобрението от общинския съвет.
Финансовата подкрепа, която ще получат от Общината, ще покрива себестойността на семестриалните такси и таксите за студентски общежития.
Кметът Николов мотивира своето предложение със засиления интерес от страна на компании от IT сектора и аутсорсинг индустрията към Бургас, но като условие за инвестиции те поставят наличието на достатъчно професионално подготвени кадри.
"Длъжни сме да отговорим на очакванията на бизнеса и да подпомогнем обучението на конкурентни за съвременните условия специалисти. По този начин ще увеличим шансовете на Бургас да бъде избран като подходящо за инвестиции място", каза кметът.
Два бургаски университета ще бъдат ангажирани да разработят системи за дуално обучение в областта на IT технологиите. Това ще създаде възможност студентите да натрупат стаж от една страна, а от друга ще е знак към компаниите за наличие на готови обучени кадри, които те могат да ползват, заяви кметът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg