EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас: Фестивал на виното, акцент „шардоне“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Фестивал на виното, акцент „шардоне“

mail13:21 | 29.05.2016прегледи 1047 коментарикоментари 0


Българските медалисти от 23-ото издание на Сoncours Mondial de Bruxelles 2016, което тази година се проведе в България, ще представят шампионите си по време на ІІІ Бургаски фестивал на виното, който се организира от Нaционалната лозаро-винарска камара и фирма "Експотим" с подкрепата на община Бургас, от 28 до 31 юли в експоцентър "Флора" в Бургас – Морската градина.

Носителите на 109 медала: 58 са сребърни, 47 – златни и 4 – големи златни ще представят своите вина пред взискателната аудитория на жителите и гостите на Бургас от 28 до 31 юли. За поредна година над 42% от участващите наши вина в най-големия независим конкурс за вино и спиртни напитки Сoncours Mondial de Bruxelles печелят отличия. 70 български фирми представиха 257 вина, които се конкурираха с близо 9000 от цял свят. България отново излезе на международната винарска сцена с най-силните си образци и заслужено прикова погледите на световната винарска общност.

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата "Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016" Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса "Изборът на потребителите", който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: "Сорт Шардоне", "Лозаро-винарски райони и винарски туризъм в България",  "Най-добрите български вина от местни сортове за 2016 година" и др.

В гурме зоната ще се представят производителите на традиционни местни и млечни продукти и деликатеси. Най-верният спътник на виното - хлябът, ще бъде представен на майсторски клас по приготвяне на традиционен български хляб от лимец, което ще даде възможност на участниците да се докоснат до древни български традиции.

Очаква се повече 30 български производители, търговци и вносители да представят над 200 елитни марки вина.

снимка: pixabay.com

 


Тагове: вино, шардоне
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg