EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас строи атрактивна автобусна спирка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас строи атрактивна автобусна спирка

mail16:30 | 21.07.2014прегледи 1231 коментарикоментари 0


"Начинът, по който ще бъде ситуирана Централната автобусна спирка, ще осигури безпрепятствения достъп до пероните, а значението й ще бъде подчертано чрез атрактивен архитектурен обем, превръщащ я в разпознаваем и търсен елемент от новата схема на обществения транспорт". Това каза заместник-кметът по бюджет, финанси, икономика и стопански дейности - Красимир Стойчев, по време на официалната церемония "Първа копка" за обект "Строителство на централна автобусна спирка, включително реконструкция на пътно платно на бул. "Сан Стефано" в участъка между ул. "Стефан Стамболов" и ул. "Христо Ботев", както и реконструкция на светофарни системи и съпътстваща техническа инфраструктура" по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас". Той подчерта, че добрият дизайн и удобството могат да направят деня на бургазлии по-ведър.

Стойчев добави, че "към новопроектираната Централна автобусна спирка е осигурена достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение, посредством отопляеми стоманобетонови рампи - от изток и от запад. От север достъпът е осигурен на едно и също ниво с тротоара през автоматично отваряема врата. Отопляемите рампи и платформи в двете зони на спирката гарантират сигурно придвижване на пътниците при слизане и качване на едно ниво с автобусите дори и при заледяване. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони и специализирани места за слизане и качване. Резервирани са места за изчакване на хора в неравностойно положение." Изпълнител за реализиране на договора за строителство е "Щрабаг" ЕАД, гр. София.

Проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Реализацията на проекта обхваща няколко основни компонента, свързани с модернизиране на обществения транспорт: обновяване на автобусния парк, реконструкция и обновяване на автогара и терминали, въвеждане на бърза автобусна линия, изграждане на система от велосипедни алеи, въвеждане на интегрирани системи за управление на обществения транспорт. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.
 


Тагове: Бургас, спирка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037