EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас реновира шест гимназии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас реновира шест гимназии

mail17:10 | 22.02.2016прегледи 1486 коментарикоментари 0


Правителството предостави на Oбщина Бургас сградите и прилежащия им терен, които се ползват от Професионалната гимназия по транспорт. Решението е взето от Министерски съвет и ще позволи на Общината да кандидатства с проект по Оперативна програма "Региони в растеж" за модернизиране и подобряване на условията и базата на учебното заведение. Това съобщиха от общинския пресцентър.
Безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху имота ще "развърже ръцете" на Община Бургас да извърши така необходимия ремонт на покривите и помещенията в училището, както и да построи физкултурен салон и открита спортна площадка към гимназията, заяви кметът Димитър Николов.
Професионална гимназия по транспорт е една от най-старите в Бургас, открита е през 1968 година. Училището се помещава в монолитна едноетажна сграда на улица "Демокрация" 5 и разполага с 11 класни стаи и кабинети, 12 работилници, лаборатории и гаражни съоръжения.
Средствата за реконструкция на покрива и вътрешните помещения на Гимназията по транспорт ще бъдат осигурени по общ проект на Община Бургас за ремонт на шест професионални гимназии на обща стойност 8 400 000 лева, добави градоначалникът. Сред училищата са "П.Р.Славейков",  Търговската гимназия, Професионалната гимназия по туризъм и други.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg