EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас отделя 106 млн. лв. за строителство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас отделя 106 млн. лв. за строителство

mail11:20 | 20.01.2011прегледи 477 коментарикоментари 0


106 млн. лв. са средствата предвидени тази година за проектиране и строителство на нови спортни комплекси, детски градини, обходни пътища, улици и обществени сгради в Бургас. Това съобщи на пресконференция за представянето на проектобюджет 2011 кметът на община Бургас Димитър Николов, от електронното издание на сп. 1към1.
Едва 17 млн. лв. от тези пари са собствените средства на общината, всички останали са пари спечелени от европейски програми. Като „Бюджет на видимата промяна" определи бюджета за 2011 г. кметът на Бургас.
Общата рамка на проектобюджета е 138 млн. лв.. През 2010- та г., тя е била 150 млн. лв. Няма реално намаляване на парите за града, просто част от делегираните дейности, които се плащат от държавата няма да преминават през общинския бюджет, а директно ще се изплащат на съответните звена, обясни Димитър Николов. Николов раздели условно проектобюджета в две направления- завършване на проектираните или започнатите през последните две години обекти и старт на проектирането и строителството на нови.
През 2011-та година започва проектирането и изграждането на няколко важни проекта, които са част от очертаването на новата перспектива и мащаб на града.
Ремонти на съществуващи пътни и спортни съоръжения и изграждането на нови са сред ключовите цели на общината за настоящата година.
Кметът на Бургас подчерта, че в проектобюджета не са предвидени средства за увеличаване на общинската издръжката и заплатите на общинските служители. Заради идващите тази година пари от Европейския съюз, Община Бургас не е заложила средства за банков кредит.
Проектобюджет 2011 ще бъден подложен на широко обществено обсъждане както в кварталите и съставните селища, така и на ежеседмични срещи с общинските съветници.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg