EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бургас: Нов инвеститор в Индустриалната зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Нов инвеститор в Индустриалната зона

mail16:08 | 02.12.2019прегледи 912 коментарикоментари 0


Високотехнологичен производител на глюкомери и тест ленти за глюкоза ще стъпи в Бургас. На сесия на местния парламент бе дадена „зелена светлина“ на намерението на „Ими глюко чек“ за изграждане на производство в Бургас.

Общината е водила доста продължителни преговори с компанията, за да изтъкне предимствата на Бургас, информира кметът Димитър Николов.

„Ими глюко чек“ оглеждали терени на няколко места в България, Румъния и Унгария, но в крайна сметка се спрели на предложението да открият производството си в Бургас.

Инвеститорът дори е заявил по-сериозни планове, които не са влизали в първоначалните му намерения – да направи и научно-изследователски център за развойна дейност.

С подкрепата на Общината са проведени срещи с ръководството на университет „Проф.д-р Асен Златаров“ и има предварително съгласие за съвместно сътрудничество.

На „Ими глюко чек“ ще бъдат продадени 3,5 дка в Индустриалния и логистичен парк на Бургас, минималната инвестиция е 5 млн.лева, но със сигурност ще е доста по-сериозна, защото става въпрос за високотехнологично производство, без аналог в Югоизточна Европа.

Собственик на компанията е Исмаил Кхалил, роден в Египет, но е европейски гражданин. Флагман.бг откри двама души с подобно име – известен лекар-хирург и университетски преподавател във Виена.

С продажбата на този парцел на „Ими глюко чек“ капацитетът на Индустриалната зона е почти изчерпан. Общината разработва и втория етап – зона ЮГ, която ще се намира край ж.к.Меден рудник.

Кметът Димитър Николов още преди половин година обяви, че има сериозен недостиг на индустриални терени в Бургас. Въпреки засиления интерес от страна на различни компании, факт е, че все още няма стратегически инвеститор, който да изготви производство с висока добавена стойност./Флагман

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg