EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас е първа спирка по "Пътя на корпината"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас е първа спирка по "Пътя на корпината"

mail06:30 | 08.03.2016прегледи 1941 коментарикоментари 0


В присъствието на заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев бе подписан договор между летище София и китайска компания. Българското дружество ще получи софтуерен продукт - система за управление на човешките ресурси при обслужване на въздухоплавателни средства. Това се случи при посещение на заместник-министър Гинев в градовете Шанхай и Чжънчжоу в Китай в периода 2-6 март, съобщи пресцентърът на транспортното министерство.
Продуктът ще спести време при извършване на комуникация, като целта е да се подобри ефективността на работата и да се намалят разходите на аеропорта. Ще бъдат улеснени преносът на данни и информация в границите на столичното летище. Внедряването и поддръжката на продукта на първото летище в страна от Европейския съюз ще бъдат безплатни за 5 години. Софтуерният продукт функционира на третото по големина летище в Шанхай, се посочва в съобщението.
При визитата Гинев е посетил столицата на провинция Хънан - град Чжънчжоу, който е основен транспортен възел в Централен Китай. Заместник-министърът е имал срещи с представители на държавната китайска компания Чжънчжоу интернешънъл хъб дивелъпмънт (Zhengzhou International Hub Development and Construction Co., Ltd. - ZIH), работеща в областта на транспорта и логистиката. Представители на компанията вече са посетили функциониращите пристанища в България, за да се запознаят с техническото им състояние.
В присъствието на Антон Гинев между българска компания и китайската Чжънчжоу интернешънъл хъб дивелъпмънт е подписано споразумение за сътрудничество. Обхватът на документа е сътрудничество, коопериране и съвместно опериране на линията Чжънчжоу - Бургас, включително с български ферибот, като основна част от новия "Път на коприната". По трасето Бургас ще бъде входна врата за Европа и първа европейска дестинация. В морския град контейнерите ще бъдат натоварвани на блок влак към Хамбург. Маршрутът на товарите, превозвани с ферибот, е Хънан-Казахстан-Каспийско море-Баку-Грузия-Черно море. Оттам през Бургас продължава с блок влак към Западна Европа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg