EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бургас: Е-платформа свързва училището с бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас: Е-платформа свързва училището с бизнеса

mail07:35 | 15.01.2019прегледи 1139 коментарикоментари 0


В Бургас създават електронна платформа, която да свързва училището с бизнеса, съобщи пресцентърът на морската община. Това е част от политиката на местно ниво за осъвременяване на бургаското образование и ориентирането му към нуждите на бизнеса.
Главен координатор и отговорник по изпълнението на проекта ще е Гимназията по компютърно програмиране и иновации. В разработката ще участват нейните ученици, учители, ментори от IT компаниите в училищното настоятелство, експерти от двата местни университета, както и ученици-програмисти от други училища в града.
Междувременно предстоят две предварителни срещи. Първата ще е с представители на всички професионални гимназии - за детайлно уточняване на всички технически направления, в които работят, паралелки, тенденции, на кое в дейността си искат да акцентират. Втората среща ще е с представители на бургаския бизнес.
Резултатите от двете срещи ще залегнат като първоначална база данни в новата платформа. Тя ще се зарежда и поддържа в Гимназията по компютърно програмиране и иновации. Като краен резултат всеки бургаски ученик ще може да открие на едно място актуална информация за професионални стажове, изисквания и обявления за свободни работни места в Бургас. Същевременно предприемачите ще виждат къде какви кадри се подготвят, възможности за контакт с потенциални свои бъдещи служители, както и всякаква полезна информация по темата за регионалния пазар на труда.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg