EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Бургас е най - технологичният град

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас е най - технологичният град

mail06:50 | 20.06.2017прегледи 1126 коментарикоментари 0


На официална церемония Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) наградиха усилията и постиженията на българските фирми от сектора на изнесените услуги и ИТ сектора, инвеститорите и местните власти. Във второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards бяха отличени успехът, бизнес развитието и лидерството в 10 категории - 4 основни за технологичния сектор и 2 обединяващи усилията на свързани бизнеси, местни власти и университети.

В категорията, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор – партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора – бе отличена София. За „Технологичен град на годината“ гласуваха членовете на БАА и БАСКОМ, обединяващи над 120 водещи хайтек компании. Бургас за втора поредна година грабва специална награда. На официалната церемония Innovations, Technology & Sourcing Awards той бе определен като „Най-динамично развиващ се технологичен град на годината“.

„Горд съм, че тази година Бургас е домакин на най-важното събитие за технологичния сектор. Целият екип на общината работи за развитието на града и създаването на добри условия. Изградихме обществен съвет за развитие на ИТ и аутсорсинг индустрията, чиято основна задача е да предоставя необходимата информация и да подпомага потенциалните инвеститори, включително и при осигуряване на квалифицирани кадри. Бургас предлага всички необходими условия за развитието на индустрията – човешки ресурс, офис площи, добра локация, развита инфраструктура и администрация, която работи рамо до рамо с бизнеса и университетите“, сподели Димитър Николов, кмет на Бургас.

Варна спечели специалната награда „Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора“.

Качествените и съобразени с изискванията на сектора бизнес сгради бяха отличени в категорията „Технологична бизнес сграда на годината“, като призът бе присъден на Sofia Airport Center. На второ място се нарежда Smart Center на „Планекс“, а на трето European Trade Center.

Международното жури на Innovations, Technology & Sourcing Awards присъди първа награда за доставчик на аутсорсинг услуги на Bulpros. Второ място в престижната категория грабна Sutherland, а третото Telus International.

Призът за „Софтуерна компания на годината“ бе отреден на Programista. Второто място завоюва SoftServe. След оспорвана надпревара третото място заемат за EPAM и Accedia.

Интересен факт е, че редица аутсорсинг компании подадоха кандидатури в на пръв поглед ИТ категории като „ИТ проект на годината“ и „ИТ продукт на годината“. Победителите в съответните категории са Lirex и coBuilder. Второ място за ИТ проект бе отредено на Bulpros, а трето на Upnetix и Code Runners. Втората награда в категорията „ИТ продукт на годината“ бе връчена на Experian, а на едно място след нея застава Code Runners.

„Технологичен работодател на годината“ е Scale Focus, на второ и трето място са съответно Programista и Experian.

Най-иновативна технологична компания на 2016 година е Bulpros. Sutherland бе отличена на второ място, а SoftServe на трето.

За „Стартираща компания на годината“ бе обявена Sirma Medical Systems. Второто място бе отредено на HeleCloud, а на трето е Cargill.

Център за споделени на услуги на годината във второто издание на българските хайтек награди стана Cargill.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg