EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас домакин на ВЕИ изложение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас домакин на ВЕИ изложение

mail13:04 | 06.10.2023прегледи 459 коментарикоментари 0


Бургас ще е домакин на специализирано изложение за възобновяеми енергийни източници, беземисионни превозни средства и зарядни станции. То ще се проведе в периода 12 – 13 октомври от 09:00 до 19:00 часа в Енергийния офис на Община Бургас в Културен дом НХК, уточниха от общинската администрация в града. 

Изложението има за цел да представи и запознае посетителите с постиженията и работата на публичния и частния сектор при изграждането на фотоволтаични и слънчеви инсталации, както и такива за отопление и охлаждане. Енергийни експерти ще представят умни решения за сгради, подпомагащи управлението на енергията и енергийната ефективност. Ще бъдат презентирани и изолационни материали и технологии за подобряване на енергийната ефективност. 

По време на изложението ще бъдат изнесени тематични лекции от експерти в сферата на енергийната ефективност. Ще бъдат представени и електрически превозни средства, както и зарядни станции от ново поколение. 

БТА припомня, че бургаският енергиен офис, в който се предлага административна и техническа помощ за граждани и представители на бизнеса, свързана с енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), беше открит в Бургас в началото на декември миналата година. Това се случи по проект "Градове, захранвани от слънцето. Да отключим слънчевия потенциал на Бургас и София (Слънчеви градове)", финансиран от Европейската инициатива за климата (EUKI). 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158