EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Бургас-Александруполис" на нисък режим

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Бургас-Александруполис" на нисък режим

mail13:00 | 15.03.2012прегледи 730 коментарикоментари 0


Надзорният съвет по проекта за строителство на петролопровода Бургас-Александруполис е одобрил на вчерашното си заседание план за минимизиране на разходите по проекта, съобщи вицепрезидентът на Транснефт Михаил Барков, цитиран на сайта на руската агенция Русенерджи. Транснефт е компанията, участваща в проекта от руска страна. "Основното постижение е общото разбиране на всички акционери, че независимо от съдбата на проекта е необходимо да бъдат минимизирани разходите. Надзорният съвет одобри план за минимизиране на разходите, прието е финансиране за изпълнението  на този план", заяви той.
По думите на Барков България е предупредила партньорите си за излизането си от проекта и си е определила срок от една година за изпълнението на това решение. Той добави, че това е политически въпрос и ще се решава на правителствено равнище. Вицепрезидентът на Транснефт съобщи също, че изпълнението на плана за намаляване на разходите започва от днешния ден: решават се кадрови въпроси, плащане на наеми и т.н.", информира "Нефт Росии".
"Както България, така и Гърция заемат много конструктивни позиции, но въпреки това последните преговори бяха много трудни", допълни той. През декември властите в България обявиха, че планират да прекратят действието на междуправителственото споразумение по проекта за строителство на трансбалканския петролопровод, припомня Русенерджи. Българският министър на финансите Симеон Дянков съобщи тогава, че правителството на страната е взело решение да прекрати участието си в проекта, тъй като според него е икономически неизгоден, допълва агенцията.
По-рано Транснефт бе заявила, че проектът ще бъде замразен. Офисът на Транс-Болкан пайплан (Trans-Balkan Pipeline), компанията оператор на проекта, в Амстердам обаче се запазва, припомня Русенерджи. Общата дължина на трасето на петролопровода е около 300 километра. Обемът на изпомпване на петрол на първо време е изчислен на 35 милиона тона годишно с възможност за увеличаване до 50 милиона тона.
 


Тагове: проект, работа
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg