EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас - еталон в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас - еталон в Европа

mail13:30 | 16.07.2012прегледи 599 коментарикоментари 0


Бургас ще се превърне в модел за Европа с градския си транспорт, заяви кметът на града Димитър Николов пред TV7. Той обясни, че 130 млн. лв. са осигурени от Оперативна програма "Регионално развитие". В Бургас ще стартира пилотният проект на "Интегриран градски транспорт" за цялата страна. Кметът добави, че освен закупуването на 67 нови автобуса, ще се извършат и много инфраструктурни подобрения. Във връзка с проекта, във вторник (17 юли) в Бургас ще пристигнат президентът на Европейската Банка - Сума Чакрабарти, и министърът на финансите Симеон Дянков.
От тази година в Бургас е въведена нова система за видео наблюдение на плажа, която се контролира от специален център за наблюдение. Системата помага при кражби и нарушения, обясни Николай Иванов - началник "Водно спасяване" на северния плаж. Кметът на Бургас добави, че не само по плажа има камери. Цялата морска градина и много пешеходни зони също са снабдени със системи за видео наблюдение.
Състоянието на една от емблемите на Бургас - Мостикът е доста окаяно и съоръжението се нуждае от спешен ремонт. Част от плочките му са разбити, а парапетите ръждясали. Реновирането е отложено за 1 септември, заради летния сезон. Фирмата, която ще се заеме с проекта, е поела ангажимента да го приключи в рамките на 300 дни, поясни кметът.
Николов припомни, че на 3, 4 и 5 август ще се проведе Sprit of Burgas, който е обединен с фестивала Солар. Очакват се около 40 000 души, които ще имат възможността да слушат групи като Prodigy и Korn, добави той.
За актуална информация на състоянието на водата и плажа в Бургас можете да използвате сайта http://www.burgasbeach.bg/. Кметът припомни, че централният плаж е единственият безплатен в България с всички удобства.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg