EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бургас & Александруполис в общ туристически пакет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бургас & Александруполис в общ туристически пакет

mail10:04 | 18.03.2016прегледи 1485 коментарикоментари 0


Бургас и гръцкият град Александруполис да се предлагат като общ туристически пакет на руския пазар. Тази възможност коментираха кметовете на двата крайморски града Димитър Николов и Евангелиос Ламбакис на среща в Бургас.

Предложението е част от мерките за задълбочаване на сътрудничеството в няколко приоритетни области между Бургас и Александруполис. Предпоставка за утвърждаване и разработване на маршрута е осъществяването на авиовръзка "Бургас - Александруполис - Санкт Петербург", каза Димитър Николов. По-рано днес той заедно с Евангелиос Ламбакис са посетили летище "Бургас" и са се срещнали с ръководството му.

Заедно с директора на аерогарата Георги Чипилски обсъдихме възможността за реализирането на предложението и привличането на оператори на новата комбинирана дестинация. Предстои да бъдат анализирани условията и опциите за налагането й на пазара, заяви Николов.

Гръцката делегация е посетила също пристанище "Бургас" и фериботния терминал, за да се запознае с възможностите за сътрудничество при обработката на товари и експорта на стоки между двете пристанища.

Предстои да бъдат осъществени и по-задълбочени разговори за включването на Бургас и Александруполис в круизни пакети, както и за редовна автобусна линия между двата града, информира Николов./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg