EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бум на сватби в „Двореца” в Балчик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бум на сватби в „Двореца” в Балчик

mail07:10 | 19.07.2015прегледи 2065 коментарикоментари 0


Ръст на сватбените ритуали, които се извършват на територията на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария в Балчик, отчитат от ДКИ "КЦ "Двореца". Голяма част от бракосъчетанията в Двореца са на смесени двойки. Процентът на българските сватби е около 30 съобщиха от културния център. В 20 на сто от тържествата и двамата младоженци са чужденци. Най-много са двойките от Великобритания и Румъния. Сред избралите да се врекат във вечна вярност на територията на "Двореца" са били и младоженци от остров Бали, Сингапур, Дубай, Исландия, САЩ, Мексико, Венецуела, Испания, Италия и др.
Мястото, където двойките изричат своите клетви на вярност, е едно от най-знаковите на територията на културния център. "Нимфеум" или "Храм на водата" е римска лоджия, построена и използвана от кралица Мария Александра Виктория де Единбург като място, на което тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи. Освен "Нимфеум" гостите на "Двореца" ни предпочитат да се снимат в "Градина на плачещите дървета", в "Розариума", в "Градината на граф Томислав", на мраморния трон на кралицата, пред личната й вила "Тихото гнездо", на "Сребърния кладенец".
"Двореца" се избира както за официални граждански и църковни сватбени ритуали, така и за символични сватбени тържества. Територията на архитектурно-парковия комплекс, освен като място за сватбени ритуали, все по-често е и сцена, на която се отправят предложения за брак, съобщават от културния център.БТА

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg