EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Булсатком с нов собственик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Булсатком с нов собственик

mail14:34 | 09.08.2021прегледи 1024 коментарикоментари 0


Сделката за придобиване на Булсатком, водещ оператор за платена телевизия и широколентови услуги на българския пазар, е успешно финализирана. Новият собственик на Булсатком е Viva Corporate Bulgaria, представлявана от Спас Русев, инвеститор  на телекомуникационния пазар в Югоизточна Европа, доскоро акционер във Виваком, водещият телекомуникационен оператор на  България.

“Viva Corporate Bulgaria купува Булсатком с цел да подкрепи  възходящата траектория на развитие на компанията като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на Булсатком в разработване на ключови продукти и услуги - платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени” - коментира Спас Русев.

Булсатком е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията дистрибутира над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. Разнообразието от канали включва цялото портфолио на НВО с всички блокбастър филмови канали, както и водещи спортни, филмови и забавни канали, разпространявани ексклузивно от Булсатком. Наскоро компанията лансира иновативната премиум услуга b-box - телевизионно Android устройство,  сертифицирано от Google, което осигурява отлично качество на картината, интелигентен архив и множество медийни приложения.

Детайлите по сделката остават конфиденциални към момента.  

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg