EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Булгартрансгаз с проекти за 760 000 лева

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Булгартрансгаз с проекти за 760 000 лева

mail19:02 | 07.05.2019прегледи 664 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" ЕАД получи одобрение от Европейската комисия за две проектни предложения в областта на киберсигурността, които ще бъдат финансирани по Механизма за свързване на Европа, сектор "Телекомуникации", съобщиха от дружеството. Общата стойност на проектите е близо 760 хил. лв., като безвъзмездната помощ е в размер на 75 процента, посочиха от "Булгартрансгаз", цитирани от БТА.

Първият проект предвижда в рамките на дружеството да се създаде лаборатория за киберсигурност и среда за защита на критични данни и информационни системи. По този начин ще бъде увеличена степента на защита на системите и информацията, устойчивостта и потенциала за превенция на инциденти, както и ще бъде повишена квалификацията на специалистите в дружеството. Със средствата по втория проект ще бъде внедрена и сертифицирана система за управление на сигурността на информацията в съответствие с изискванията. Така ще се повиши надеждността на предлаганите от "Булгартрансгаз" услуги, допълниха от дружеството.

Дейностите по двата проекта допринасят за постигането на целите по проекта от общ интерес "Оперативно съвместими трансгранични онлайн услуги" и са в пълен синхрон с изискванията на европейското и националното законодателство в областта на киберсигурността. Очаква се реализацията им да завърши в края на 2020 г., пише в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg