EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

"Булгартрансгаз" получава 55 млн. лв. от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгартрансгаз" получава 55 млн. лв. от ЕС

mail07:20 | 02.04.2019прегледи 559 коментарикоментари 0


С решение на координационния комитет към Механизма за свързване на Европа се отпускат 27,184 млн. евро безвъзмездна финансова помощ за проекта "Рехабилитация, модернизация и разширение на българската преносна система - Фаза 2" на "Булгартрансгаз" ЕАД, съобщиха от дружеството.
         Дейностите са за рехабилитацията на два участъка от северния полупръстен на газопреносната система с обща дължина около 81 км. Това са участъците "ОС Беглеж - КВ Дерманци - КВ Батулци - КВ Калугерово" с дължина 58 км и "ОС Вълчи дол - КВ Преселка" с дължина около 23 км, посочиха от Булгартрансгаз.
         Средствата са за доставка, строителство и въвеждане в експлоатация на двата участъка, както и за свързаните с това дейности по строителен надзор. С рехабилитацията на участъците ще се гарантира по-сигурен и надежден пренос на природен газ. Предвижда се  дейностите по рехабилитация на участъците да се изпълняват в периода януари 2019 - юни 2022 година, допълниха от дружеството.
        Основната цел на проекта от общ интерес "Рехабилитация, модернизация и разширение на българската преносна система - Фаза 2" е адаптиране на газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" ЕАД към плановете за развитие на инфраструктурата в региона. По този начин ще се осигури техническа възможност за пренос на допълнителни количества природен газ през територията на страната, постъпващи през съществуващите и нови входни и изходни точки като интерконекторите Гърция - България, България - Сърбия, концепцията за изграждане на Газов хъб "Балкан", както и плановете за разширение на ПГХ "Чирен", пише в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886