EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Булгартрансгаз" започва пазарен тест

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгартрансгаз" започва пазарен тест

mail08:15 | 06.07.2023прегледи 548 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" започва пазарен тест за оценка на търсенето на добавен капацитет в точките на междусистемно свързване, съобщиха от дружеството. Това се случва в изпълнение на изискванията на чл. 26 от Регламент (ЕС) 2017/459 за установяване на Мрежов кодекс относно механизмите за разпределяне на капацитет в газопреносни системи (CAM NC).

"Булгартрансгаз" информира настоящите и потенциалните ползватели на газопреносната мрежа за възможността да подават своите необвързващи прогнози за търсене на добавен капацитет в точките на междусистемно свързване. Резултатите ще покажат интереса на пазарните участници за транспортиране на допълнителни количества природен газ през мрежата на "Булгартрансгаз".

Информацията следва да бъде представена в рамките на осем седмици от началото на ежегодния търг за годишни капацитетни продукти, т.е. до 28 август 2023 г., се посочва още в съобщението. Освен това "Булгартрансгаз" се отказва от възможността да въведе такса за оценка и обработване на необвързващи прогнози за търсенето, за да улесни в максимална степен пазарните участници.

БТА припомня, че независимият преносен оператор "Ай Си Джи Би" (ICGB) ще проведе търгове за наличния свободен капацитет по газопровода Гърция - България - "Ай Джи Би" (IGB). Годишните търгове ще се проведат на 3-ти юли на две платформи за резервиране на капацитет съгласно календара на Европейската мрежа на операторите на преносни системи за газ (ENTSOG). Това съобщиха от "Ай Си Джи Би". Свободният капацитет в точката за междусистемно свързване в Стара Загора с оператора на преносната система „Булгартрансгаз“ ще се предлага на платформата RBP (Регионалната платформа за резервиране на капацитет), се посочва още в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg