EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Булгаргаз": 9% намаление на газа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Булгаргаз": 9% намаление на газа

mail12:00 | 05.12.2012прегледи 385 коментарикоментари 0


Булгаргаз” ЕАД ще намали цената на природния газ с около 9% от 1 януари 2013 година, но точната цифра ще стане ясна на 10 декември, понеделник. Това каза на пресконференция Димитър Гогов, изпълнителен директор на „Булгаргаз” ЕАД, предаде Агенция „Фокус”. По думите на Гогов – ако има промяна в този процент, тя няма да е значителна и ще бъде в стотните. Официалното предложение на дружеството ще бъде предоставено на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и
Изчакваме последния срок за обявяване на предложението, защото цената може да се промени всеки ден, като се има предвид промяната на валутния курс на долара, отбеляза Гогов. Той посочи, че след определяне на точния процент за намаляване на цената на природния газ, ще бъде съставен график за клиентите на доставчика.
На въпрос как ще бъдат защитени правата на „Булгаргаз” през следващата година, изпълнителният директор на доставчика обясни, че клиентите ще имат право да избират дали да предплащат заявката, или да използват банков депозит. Такива са условията и за „Булгаргаз” в договора му с руския доставчик на природен газ „Газпром”, като ние имаме право да заплатим на 100% сумата или да теглим банкова гаранция, като за момента обаче тази гаранция тя не е пред нас, отбеляза Димитър Гогов. Според него правата на доставчика ще бъдат запазени и чрез въвеждането от началото на следващата година на ежедневно следене на потреблението на всеки един потребител. Нашата задача е през зимния период на 2012 - 2013 година да набавим максималното количество природен газ и да го реализираме на пазара, за да може в летните месеци с този капацитет да внедрим повече газ. Ако това се осъществи цената на газа през следващия зимен сезон на 2013 – 2014 година ще е по-изгодна от цената на този газ, който в момента е в хранилището, добави още Димитър Гогов.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg