EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Булброкерс:Приватизацията на БФБ e лъч надежда

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Булброкерс:Приватизацията на БФБ e лъч надежда

mail14:27 | 27.11.2009прегледи 907 коментарикоментари 0


Докато не се смъкнат лихвите, то борсата няма как да стане атрактивна за инвестиции, заяви Иво Сеизов, изпълнителен директор на Булброкърс.  В момента има превес на банковите депозити и това е напълно нормално, след като високите лихви гарантират сигурен приход. Затова и те са предпочитани като инвестиция пред акциите. В хоризонт от 9, 12, 36 месеца обаче перспективите за българската борса са добри.
Голяма част от банките у нас играят важна роля на капиталовия пазар в България като изпълняват ролята на инвестиционни посредници. Това е така, защото нямаме закон за инвестиционните банки, обясни още Сеизов.
Вариантите да излезем от лошите времена са няколко. Освен стратегия на правителството са нужни и действия от нас самите, заяви директорът на Булброкърс.
Трябва да се стараем да предложим качествени продукти и диференциран подход към инвестициите. Изключително важна е експанзията ни в региона и това да оперираме на съседни капиталови пазари. Друго решение е преструктуриране на разходите и оптимизация на структурата. Добър вариант е изнасянето на административни дейности като външни услуги. Така мениджмънтът ще се фокусира върху развитие на бизнеса.
В момента приватизацията на БФБ би било лъч надежда, заяви Сеизов. Ако приватизацията на борсата се окаже успешна, това ще породи интерес сред международни и световни инвеститори у нас. БФБ се оказа много добро предприятие и приватизацията му, която се обсъжда от няколко години, е добър вариант, допълни още той.
Илиян Василев, почетен председател на Българския икономически форум, подкрепи думите му, като заяви, че борсата не може да продължи да функционира в сегашното си състояние.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4140