EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Бул. Черни връх" ще е отворен през август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бул. Черни връх" ще е отворен през август

mail06:15 | 30.01.2015прегледи 1822 коментарикоментари 0


В края на август ще бъде отворен за движение бул."Черни връх" при строежа на новата станция "Витоша", част от разширението на втората линия на метрото, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с Димитър Братоев, директор на "Метрополитен", провери изграждането на участъка.
В този участък има над 95 жилищни блока, търговски обекти, офис сгради. След изграждането на отсечката още 25 хиляди души ще имат възможност да ползват този удобен и бърз транспорт, каза кметът на София Фандъкова. За мен е много важно строителството да се движи по график и да се освободи движението по бул. „Черни връх”. Имам уверението на строителите че от месец юли до края на август тази година постепенно ще се възстанови движението по бул. „Черни връх”.
Новата отсечка на метрото трябва да бъде завършена през лятото на 2016 година.
20 процента от строителните дейности са приключили, каза и директорът на „ Меторполитен” Стоян Братоев. Към момента е извършено преместване на инженерни мрежи, прокопан е 180 м тунел, извършени са голям по обем изкопни работи, изградени са част от шлицовите стени и е изпълнена част от конструкцията на новата метростанция.
В момента строителството се реализира с финансиране от Столичната община, но се очаква да бъде включено в Оперативна програма „Транспорт 2014-2020” и да бъде изградено с европейски средства.
Участъкът е с дължина 1.3 км.
Столична община ще реализира и проект за разширение на бул. Черни връх с две ленти до Южната дъга, каза още столичният кмет Фандъкова. Започват отчуждителните процедури на терените за бъдещото разширение.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg