EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Букурещ иска постоянен надзор над дефицита си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Букурещ иска постоянен надзор над дефицита си

mail09:24 | 13.09.2010прегледи 529 коментарикоментари 0


Румънското правителство заяви готовността си да подложи на постоянен одит данните за бюджетния дефицит, за да "запази доверието" на Европейската комисия, предаде Медиафакс, позовавайки се на Допълнителния меморандум за разбирателство, подписан с ЕС и публикуван вчера в румънския Държавен вестник.Приемането на този одит е първият ангажимент, поет чрез меморандума с ЕС от това лято и приет в сряда от румънското правителство, отбелязва агенцията.
В меморандума се посочва, че целта на бюджетния дефицит за 2010 г. е променена от 6,4 процента от БВП на 7,3 процента от БВП съгласно Европейската система за сметки ESA95."За запазване на доверието в цифрите относно консолидирания общ бюджетен дефицит румънското правителство е готово да подложи тези цифри на постоянен одит", се посочва в меморандума.
Мисия на МВФ, водена от Джефри Франкс, беше на посещение в Румъния в периода 26 юли - 4 август, за да оцени изпълнението на ангажиментите на Румъния по стендбай споразумението, подписано през 2009 г. По същото време в Букурещ се намираше и мисия на Европейската комисия. Нейният ръководител Лоран Мулен заяви в края на посещението, че Румъния изпълнява условията за отпускане на поредния транш от заема от Европейската комисия. Румъния подписа стендбай споразумение с МВФ, Европейската комисия, Световната банка и други международни институции за заем в размер на близо 20 милиарда евро миналата година.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg