EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бузек: Без живот на заем

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бузек: Без живот на заем

mail15:46 | 17.06.2010прегледи 998 коментарикоментари 0


Трябва да кажем истината на европейците - време е да се сложи край на кредитната култура, на живот с пари назаем. Трябва да си платим сметката,  защото иначе крадем от наследството на нашите деца, възможно и на техните деца. Трябва да кажем на
нашите граждани, че трябва да работят по-дълго, да се пенсионират по-късно и да се разпростират според възможностите си.
Това заяви днес председателят на Европейския парламент Йежи Бузек при откриването на Европейския съвет - срещата на държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз. Те обсъждат и ще вземат решения, свързани с бюджетната дисциплина и подобряване на икономическото управление в съюза.
Йежи Бузек предупреди също, че трябва да се набележат действени мерки за подобряване на икономиката в страните от еврозоната и позициите на еврото. Необходимо е в усилията да участват всички 27 страни в Европейския съюз. Защото случващото се с еврото има отражение както върху валутите на страните извън еврозоната, така и върху долапа и йената, изтъкна той.
Според председателя на Европейския парламент много е важно сега да бъде набелязана ефективна стратегия за изход от финансовата и икономическа криза. Една от насоките е успешно да се прилага икономическата стратегия 2020, за което ще се вземат решения на днешната среща.
Нямаме нужда от нови институции, а от по-добра координация на икономическата политика  на отделните страни. Валутният съюз трябва да бъде допълнен от икономически съюз, от координация на финансовите и данъчните политики на страните в Европейския съюз, заяви той пред участниците в Европейския съвет.
Йежи Бузек изтъкна също значението от развитие на сътрудничеството и интеграцията в областта на европейската енергетика. В този процес, според него, двигателна сила трябва да играе Европейската комисия.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg