EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БТПП: Европроект за дигитална и зелена трансформация

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БТПП: Европроект за дигитална и зелена трансформация

mail18:15 | 14.03.2024прегледи 400 коментарикоментари 0


Българската търговско-промишлена палата (БТПП) започва проект "Партньорство за промени" по операция "Социално партньорство" с финансовата подкрепа на Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021 - 2027, съобщиха от Палатата.

В условията на двоен преход, състоящ се от дигиталната и зелената трансформация, който поражда нови предизвикателства и води до промени в бизнес средата и в пазара на труда, БТПП си поставя за цел да подпомогне адаптирането на работодателите и на заетите лица към тези промени. Чрез изпълнението на проекта Палатата търси иновативни решения за ускоряването на този процес.

Ще се търсят и начини за стимулиране на географската трудова мобилност в страната за преодоляване на дисбалансите в териториалното разпределение на заетите лица с определени умения и професии.

Ще се проведат целенасочени действия за повишаване на капацитета на регионалните и на браншовите структури на Палатата за по-активното им участие в социалния диалог и в колективното трудово договаряне, както и във всички етапи на цикъла на Европейския семестър и развитието на индустриалните отношения в контекста на Индустрия 4.0.

Откриващото събитие на проекта на БТПП  ще се състои на 12 март, от 14:30 ч., в сградата на БТПП. На срещата ще бъдат представени целите, планираните дейности и очакваните резултати от изпълнението на проекта. Ще бъдат дискутирани различните аспекти на дигиталната и на устойчивата трансформация, както и начините на ускоряването им. В дискусията ще се включат онлайн и регионалните представители на БТПП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg