EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСП:4000 лв. максимален осигурителен доход

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСП:4000 лв. максимален осигурителен доход

mail17:16 | 04.06.2010прегледи 2678 коментарикоментари 2


Социалистическата партия поиска максималният осигурителен доход да се увеличи на над 4000 лева. Същевременно екс социалният министър Емилия Масларова разкритикува приетите вчера на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда.
В парламента тя каза, че пенсионна реформа на правителство предвижда разликата между минималния и максималния осигурителен доход да бъде 10 пъти. В момента минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се е 420 лева. "Коалиция за България настоява да се увеличи максималният осигурителен доход. Ние почти двойно увеличихме минималния осигурителен доход, а максималният за хората с високи заплати, включително и народните представители, които предвиждат мерки за намаляване на бюджета в парламента, всъщност стоят на ниските осигурителни прагове. Затова максималният осигурителен доход би могъл да даде една много сериозна сума към приходната част на осигурителната система", каза тя.
Масларова отбеляза още, че левицата приема увеличението на максималното обезщетение за безработица на 60 на сто от работната заплата, но същевременно тя попита какво става с минималното обезщетение. „То отново ще остане на символичните 90 лв., при положение че, ако той е 60 на сто от минималната работна заплата, то ще бъде над 120 лв. Тоест не можем да правим промени, с които облагодетелстваме по някакъв начин високодоходните групи, а отново оставяме нискодоходните групи, хора с увреждания, хора в деликатна ситуация в една безкомпромисна ситуация и безизходица в този труден период".


 
Коментари
 
mihail - 05-06-2010 г. 13:52:25

Очевидно, г-жа Масларова не е разбрала основната идея на промяната. Увеличението в нискодоходните групи ще ликвидира евентуалният икономически ефект за бюджета ,и ще намали стремежа за по високи осигуровки

Hristina - 05-06-2010 г. 18:25:52

Гледам за какви смешни суми става въпрос и се чудя на всички в този скапан парламент защо са там? Къде са парите на българите от всевъзможни данъци, такси , глоби, винетки, осигуровки,от изпращаните средства от емигрантите от чужбина. Какво е мин. заплата 240 лв какъве е този соц минимум 60% от мин. заплата. Това е геноцид над нацията.Стигам до убеждението че няма нужда нито от парламент нито от правителство защото то хора в тази държава няма да останат една част ще умрат от глад и мизериа, който може да се спасява навън а ненаситните политици, дебеловрати мутри и алчни управници отдавна са се устроили навсякъде по света от ограбването на Държавата.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4164