EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСП против търсене на шистов газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСП против търсене на шистов газ

mail13:00 | 10.06.2011прегледи 1267 коментарикоментари 0


Да се наложи мораториум върху процедурите по проучване и добив на шистов газ у нас и да се отложи подписването на договор за стартирането им, настояха от левицата.
"Ако са верни информациите, днес изтича срокът за подписване на договор с американската фирма, която е спечелила търга", каза депутатът от БСП Георги Божинов и допълни: "Информацията е, че веднага ще започнат работа по спечелвания търг. И както казва министър Трайков американската оферта е без аналог и за да стартира работата в това направление, България на часа на подписването ще получи бонус от 30 млн. долара, а компанията ще има право при откриване на шистов газ в България да получи право на концесия".
По думите на Божинов с ускорен темп са процедурите за още две полета, които ще се проучват и евентуално ще се добива шистов газ.
От левицата се обърнаха към партиите, обществото и най-вече правителството да бъде наложен мораториум на всички практически действия в това направление - подписването на договора, получаването на бонуса и стартирането на практическите действия, докато не се проведе достатъчно представителна и сериозна експертиза.
Янаки Стоилов настоя от името на колегите си Министерството на околната среда и водите да възложи независима експертиза преди започване на всякакви проучвания. Информацията е на Дарик радио.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg