EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСП не вярва на български пътни експерти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСП не вярва на български пътни експерти

mail14:10 | 06.11.2018прегледи 711 коментарикоментари 0


БСП внесе искане в Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ да бъде извършена независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", Околовръстния път на София и пътя Видин-Кулата.
Настояваме тази експертиза да бъде направена от независима европейска лицензирана лаборатория, обясни пред журналисти говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева при внасянето на искането в АПИ. Тя добави, че искат да бъдат взети вертикални ядки, които ще покажат не само дебелината на пластовете, но и техния състав, който да бъде сравнен с първоначалните планове за съответния участък.
"Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали", коментира Йончева. Надяваме се да получим одобрение от АПИ за такава техническа експертиза, ще съберем пари, няма да ангажираме държавни институции, добави тя.
Исканата от нас експертиза не дискредитира по никакъв начин нашите строители и инженери, коментира Йончева и посочи, че това е единственият начин те да бъдат защитени.
Йончева коментира, че голям процент от стойността на обществените поръчки вместо за пътища се връща за властта. По думите й строителите и инженерите вероятно са принудени да правят компромиси, за да получат работа.
Според Йончева исканата експертиза е малка стъпка срещу системата, която убива, особено след случилото се край Своге. Тя апелира за подкрепа от правителството, за да се изчисти името на България.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg