EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСП върна мандата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСП върна мандата

mail13:07 | 25.07.2014прегледи 1095 коментарикоментари 0


Коалиция за България върна мандата за съставяне на правителство, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „В духа на политическите договорености, отказвам да съставя правителство, Министерски съвет. Връщам мандата”, заяви Атанас Мерджанов.
Вчера и ПП ГЕРБ върна мандата за съставянето на правителството.

Председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов подчерта, че по този начин БСП и Коалиция за България остават на категоричната си политическа позиция, че най-добрият изход за създадената ситуация в България са предсрочните избори на 5 октомври. Всяко друго отклонение по актуализация на бюджета, по смени на управителните съвети в БНБ, както и други решения, които да дадат право на служебното правителство да сключва договори, са нарушение на споразумението. Ако президентът иска да бабува за съставяне на ново правителство в рамките на това Народно събрание, той поема категоричната и изключителна отговорност”, посочи Мерджанов.
„Днес в 13.30 часа група с мандат от нашите представители от ръководството на парламентарната група и от ръководствата на Комисията по бюджет и финанси и Комисията по икономическа политика да настояват пред министър-председателя Орешарски да оттегли предложението за актуализация на бюджетите”, каза той.

Нарушено е споразумението при държавния глава Росен Плевнелиев. Идеологът на нарушаването на това споразумение беше самият държавен глава, тъй като вчера на поредните консултации от всяка една от парламентарните групи беше категорично заявено, че в рамките на това Народно събрание ново правителство няма как да бъде съставено. Днес след гласуването на извънредното заседание, след речта на президента Плевнелиев стана ясно, че такова мнозинство е формирано. Фактът, че има две парламентарни групи, които предизвикват извънредно заседание и то за подкрепа на актуализацията на бюджета, сам по себе си говори, че е налице ново парламентарно мнозинство, каза още Мерджанов. Това парламентарно мнозинство, както може да гласува основната политика на държавата – републиканския бюджет, така също е в състояние да състави и ново правителство. Категорично се разграничаваме от това неспазване на споразумението”, заяви Мерджанов.
Снимка: БСП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg