EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСК:Държавата да купи ТЕЦ „Марица изток“ 1 и 3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСК:Държавата да купи ТЕЦ „Марица изток“ 1 и 3

mail07:00 | 23.07.2013прегледи 744 коментарикоментари 0


Днес се провежда заседание на Обществения консултативен съвет към ДКЕВР, на което се обсъждат промените в цените на електроенергията.
По този повод Българската стопанска камара коментира четири пункта от дискусията:
1. Аксиоматично, цените за износ на ел.енергия не трябва да са по-ниски от тези за вътрешно потребление, тъй като това прави продукцията на българските фирми неконкурентоспособна;
2. Промените в ценообразуването не трябва да нарушават възможностите за възпроизводство на участниците в пазара на електроенергия, т.е. намалението на енергийните цени не трябва да е за сметка на необходимите инвестициони разходи на енергийните дружества;
3. Средствата от продажба на квоти СО2 следва да се насочат към енергийноефективни технологии в индустрията, а не към покриване на ценовите разлики от производството. Трябва да се търсят дългосрочни, а не времени решения!
4. Необходима е радикална промяна в сектора. За тази цел държавата трябва да изкупи правата или собствеността на ТЕЦ „Марица изток“ 1 и 3, както и на ВЕИ, с целево набран ресурс, извън заложеното в бюджета на страната, и да приведе към пазарни условия ценообразуването на тези производства.
 


Тагове: БСК, ток, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160