EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БСК против промени в ЗУТ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БСК против промени в ЗУТ

mail17:15 | 18.01.2013прегледи 624 коментарикоментари 0


БСК изразява негативна позиция по предложените промени на изменения чл. 131 ал. 1 на ЗУТ, предвиждащи участие на неправителствени организации, осъществяващи общественополезна дейност в областта на околната среда - за защитени територии или защитени зони, в производството по одобряване на подробните устройствени планове.Това се отбелязва в писмо на БКС, изпратено до медиите и комисии на НС.

Заинтересовани лица в сегашната редакция на Закона за устройството на териториите – собственици и концесионери на имоти, непосредствено засегнати от предвижданията на подробните устройствени планове, имат непосредствен интерес във връзка с реализация на техни имуществени права. В общия случай, неправителствените екологични организации не притежават основни качества на лица с дефинирани права на собственост, се казва в писмото.

Правата на обществеността, в т.ч. на засегнатата общественост и неправителствените организации, осъществяващи общественополезна дейност в областта на околната среда - за защитени територии или защитени зони по смисъла на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) (допълнителни разпоредби т. 24 и т. 25), са определени и се реализират при провеждането на процедурите за екологична оценка по ЗООС. Те предвиждат провеждането на обществено обсъждане на планове и програми при разписани конкретни действия и срокове за тяхното изпълнение. Издаваните по реда на ЗООС и другото приложимо екологично законодателство решения и становища по общите и подробните устройствени планове са неразделна част от процедурите по одобряване на тези планове, завършва писмото на БСК.

 


Тагове: БСК, промени, ЗУТ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048