EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Брята Диневи осъдиха строителен контрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брята Диневи осъдиха строителен контрол

mail09:30 | 31.01.2011прегледи 1353 коментарикоментари 0


Регионалната дирекция за строителен контрол в Бургас (РДНСК) трябва да плати 1300 лева на братя Диневи за адвокатски разноски и разходи за вещи лица, наети за строителна експертиза. Решението е на Бургаския апелативен съд, съобщи Бургас.инфо. Делото бе заведено от фирмата на Динко Динев – "Куентин" ЕООД в края на миналата година, когато РДНСК запечата пристанището "Марина Диневи" и разпореди да бъде спрян и токът на обекта. Мотивите на строителния контрол бяха, че пристанището няма удостоверение за въвеждане в експлоатация – т.нар. акт 16 и затова няма право да работи.
От фирмата на братя Диневи тогава заявиха, че актът на РДНСК няма нищо общо с пристанищните съоръжения, а засяга само няколко обслужващи постройки.
Пред Административния съд в Бургас братя Диневи обжалваха и предварителното изпълнение, т.е. спирането на тока и акта на РДНСК, обявяващ сградите за незаконни. По делото е назначена и експертиза. Според адвокатите на братя Диневи строежът е напълно законен, тъй като въвеждането му в експлоатация е трябвало да стане от община Несебър, а не от РДНСК. Юристите посочват, че дружеството си плаща данъците и таксите, включително и акваториална такса. "Направихме всичко възможно да си защитим позицията. По предварителното изпълнение – спирането на тока, стигнахме чак до Върховния съд, защото там имахме право да обжалваме, но загубихме и двете дела – както за тока, така и същинското, с което забранихме ползването", коментира шефът на РДНСК Георги Георгиев. На 18 октомври 2010 година Дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс "Марина Диневи" в курортното селище "Свети Влас". По-рано Регионалната дирекция за надзор и строителен контрол (РДНСК) откри процедура за забрана за ползване на яхтеното пристанище "Марина Диневи". По-късно през деня в петък от несебърската партия "ДЕЛА" заявиха, че още не е приключила проверката на Върховната касационна прокуратура дали Диневи имат право да строят върху крайбрежната брегова ивица. По думите на Диневи те имат разрешение за строителството на хидро-техническо съоръжение в акваторията на Черно море и плащат aкваториална такса на държавата и не засягат държавна земя.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg