EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Брюксел обуздава "Дивия Запад" на финансовите пазари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел обуздава "Дивия Запад" на финансовите пазари

mail16:45 | 15.09.2010прегледи 710 коментарикоментари 0


Европейската комисия настоя за строги ограничения на някои от практиките на финансовите пазари, за които се смята, че са допринесли за кризата на световните пазари, предадоха световните агенции.
Еврокомисарят за вътрешния пазар и финансовите услуги Мишел Барние поиска обуздаване на пазара на дериватите и посочи, че регулаторните органи трябва да имат властта да ограничават и дори да забраняват късите продажби.
По думите му мерките, свързани с пазарите на деривати, ще започнат пред 2012 година и ще съответстват на ограниченията, приети от американския Конгрес това лято с цел по-голямо влияние върху банките и Уолстрийт.
Предложенията трябва да бъдат приети от страните членки и Европейския парламент преди да станат закон, отбелязва Асошиейтед прес.
"Нито един финансов пазар няма да остане територия от Дивия Запад", заяви Барние, като посочи, че липсата на контрол върху специализираните финансови продукти е усложнила глобалната финансова криза.
Той отбеляза, че такива специализирани пазари са работили прекалено дълго без контрол и внимателен надзор. Барние отбеляза, че неговото предложение ще увеличи прозрачността и ще направи пазара по-сигурен.
"Така ще знаем кой какво прави и кой на кого какво дължи, както и ще се предприемат действия, така че отделните фалити да не дестабилизират цялата финансова система", каза Барние.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161