EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Брюксел изисква работа, а не обещания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Брюксел изисква работа, а не обещания

mail14:45 | 25.08.2009прегледи 762 коментарикоментари 0


21 ноември е крайният срок, в който страната ни трябва да получи положителна оценка за съответствие по оперативните програми, обясни в предаването “Преди всички” на програма Хоризонт Меглена Плугчиева, депутат от Коалиция за България, зам.-председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси и усвояване на еврофондовете. На 21 ноември изтича двегодишният срок от акредитацията на програмите и от направените първи авансови плащания, обясни бившият вицепремиер по еврофондовете. „Аз съм изумена от това, което днес пише в пресата – създава се една еуфория как всичко е провалено и изгубено – което изобщо не отговаря на истината и е редно да се поискат справките и да се покажат цифрите, за да спре този национален мазохизъм. И какво значи „отиваме в Брюксел, да се молим и там  те ще ни разберат”, коментира Плугчиева.
Оценката за съответствие е нормална и рутинна процедура, която се прилага във всички 27 страни-членки на Европейския съюз, обясни Плугчиева.
Така се оценява системата за управление и контрол на отделните оперативни програми.
„Тази оценка се дава от нашата одитна агенция, която е изпратила тези оценки, и то като положителни в Брюксел, и в същото време в приложение към документите е дала и списък на пропуските, които все още има за довършване. На базата на тази информация Европейската комисия връща тези четири оценки с препоръката да бъдат отстранени последните пропуски, за да може наистина тези системи да бъдат приети като системи, работещи с положителна оценка”, каза бившият вицепремиер.
Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Структурните инструменти на ЕС (ИСУН) има за цел да даде гаранция за контрол и сигурност при действието на информационната ни система при различните управляващи органи. Това означава, че отделните звена на министерствата, които работят с информационната система, вкарват наистина валидна информация, която може да бъде проверена и да се знае, че всеки цент отива по предназначение.


Тагове: , ЕК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886