EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британците нямат работници и за храни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британците нямат работници и за храни

mail11:40 | 04.07.2023прегледи 470 коментарикоментари 0


Производството на хранителни продукти във Великобритания е застрашено от липсата на достатъчно работници и служители, е заключението от независимо проучване, цитирано от Ройтерс.

Авторите на изследването призовават британското правителство да удължи срока, в рамките на който се издават работни визи за Обединеното кралство на сезонни работници. Те имат право да работят във Великобритания за не повече от 6 месеца. 

През декември 2021 г. управляващите в Лондон удължиха действието на програмата до края на 2024 г., но обявиха, че британското селско стопанство "трябва да ограничи своята зависимост" от чуждестранна работна сила. 

"Жизненоважно е до края на 2023 г. да бъде обявено въвеждането на програма, която да замени пилотната схема, в рамките на която се издават визи за сезонна работа. Това е необходимо, за да бъде гарантирано, че ще бъдат осигурени достатъчно на брой работници, за да бъдат осигурени нормалните нива на производството на храни (във Великобритания - бел. ред.)", се казва в доклада. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg