EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Британци пренасят бизнес в Естония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британци пренасят бизнес в Естония

mail18:01 | 21.09.2016прегледи 789 коментарикоментари 0


За собствениците на бизнес във Великобритания, които са изправени пред перспективата да останат извън Европейския съюз след вота за Брекзит, може би има решение, пише вестник The Independent.
Естония предлага програма за електронно място на пребиваване, което позволява на чужденците да установят своя бизнес и финанси в страната чрез онлайн кандидатстване, което отнема само минути.
Програмата набира популярност и предлага на предприемачите възможност да останат в правните граници на ЕС, като регистриралите се онлайн могат да се възползват от „минимална бюрокрация и ясна данъчна система“.
За съжаление, чужденците, одобрени за електронно място на пребиваване, няма да могат да станат граждани на Естония. Въпреки това след въвеждането на системата нови 1000 бизнеса са регистрирани в страната, в допълнение към 60 хил., които вече са там.
Данните показват, че след излизането на резултатите от референдума в Обединеното кралство кандидатствалите за електронно място на пребиваване в Естония са се увеличили десетократно.
Правителството на балтийската държава подкрепя програмата, тъй като вижда в нея начин за привличане на повече пари в малката икономика на страната.

 


Тагове: Естония, бизнес
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg