EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Британци и германци срещу БГ работници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британци и германци срещу БГ работници

mail08:31 | 27.11.2013прегледи 661 коментарикоментари 0


Британският премиер Дейвид Камерън направи пореден опит да успокои обществените опасения от миграционна вълна от България и Румъния и обяви поредица от мерки, ограничаващи достъпа до британската система за социални помощи, пише вестник The Guardian. Обявените вчера вечерта ограничения са подкрепени от либералните демократи, коалиционните партньори на консерваторите. Ограничителните мерки предвиждат, че новопристигнали мигранти от ЕС няма да имат право да искат настаняване в общински жилища. През първите три месеца те няма да имат право да искат помощи като безработни, а от първи януари догодина помощи при търсене на работа (JSA) ще може да се иска за повече от максималните шест месеца, единствено ако безработните могат да докажат, че имат реални перспективи да получат работа. Всеки гражданин на ЕС, който е бездомен или се занимава с
просия ще бъде депортиран и ще му бъде забранено отново да влиза в страната през следващите 12 месеца, освен ако не докаже, че има основателна причина да бъде във Великобритания, като работа например. Камерън обяви също така, че четворно ще се увеличат глобите за работодатели, които не изплащат минимални заплати. Британският премиер каза, че споделя опасенията на много хора в Обединеното кралство от европейските изисквания за вдигане от 1 януари 2014 г. на ограниченията за достъп до британския трудов пазар, които сега важат за българи и румънци.

Шестнайсет германски града поискаха спешна помощ от правителството, за да могат да се справят с надвисналия наплив от български и румънски имигранти, пише британският в. Daily Express. Градските власти предупреждават, че вече изпитват трудности с рязкото увеличаване на пристигащите от България и Румъния преселници, а премахването на трудовите ограниченията за гражданите на двете страни в Европейския съюз от 1 януари вероятно ще доведе до още по-голямо нарастване на броя на имигрантите, отбелязва изданието. Страховете на германските градове отразяват растящата тревога във Великобритания за това колко хора от двете бедни източноевропейски страни ще пристигнат на острова. Германските кметове намекват в писмо до канцлера Ангела Меркел, че най-големите им опасения са свързани с пристигането на цигани (роми), които според тях нямат опит със западния начин на живот и "установените практики на добросъседското съжителство", изтъква вестникът. Градоначалниците казват, че не оспорват правото на източноевропейците да търсят работа, и признават, че миграцията носи ползи на икономиката. Те обаче настояват, че правилата за свободно движение на ЕС имат "значителни икономически и социални последици".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876