EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британският парламент гласува Repeal Bill

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британският парламент гласува Repeal Bill

mail09:45 | 12.09.2017прегледи 9224 коментарикоментари 0


Британската Камара на общините подкрепи тази нощ Законопроекта за отмяна на европейското законодателство (Repeal Bill) с 326 гласа "за" срещу 290 против, предаде Асошиейтед прес. Целта на законопроекта е законите и регулации на ЕС да се трансформират в закони на Обединеното кралство, когато то напусне ЕС през 2019 г. Това е необходимо, казват консерваторите, за да не се избегне хаос след Брекзита. Сега законопроектът отива за обсъждане в комисиите на Камарата на общините.

Британският премиер Тереза Мей приветства гласуването в парламента, с което бе подкрепен законопроектът за прекъсване на връзките с ЕС, като заяви, че решението на депутатите означава, че сега Лондон може да продължи с преговорите, стъпил "на здрави основи", предаде Ройтерс.
    След дебати, продължили повече от осем часа, Камарата на общините гласува на второ четене с 326 срещу 290 гласа в подкрепа на правителствения законопроект за отмяна на европейското законодателство на територията на Обединеното кралство. Сега предстои осемдневно обсъждане на законопроекта в комисиите.
    "Рано тази сутрин парламентът взе историческо решение да подкрепи волята на британския народ и гласува за законопроект, който ще даде сигурност и яснота преди излизането ни от Европейския съюз", заяви Мей. "Макар че остава още много за вършене, това решение означава, че можем да продължим с преговорите, стъпили на здрави основи, и ние продължаваме да насърчаваме законодателите от всички части на Обединеното кралство да работят заедно в подкрепа на този жизненоважен законопроект", се казва в изявлението на британския премиер.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg