EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Британските компании с извънредни мерки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските компании с извънредни мерки

mail13:35 | 25.10.2018прегледи 688 коментарикоментари 0


Голяма част от британските компании са готови да приложат плановете си за извънредни действия по повод Брекзит до Коледа, ако няма по-голяма яснота около излизането на страната от ЕС, предупреди Конфедерацията на британската индустрия, цитирана от Ройтерс. Конфедерацията уточни, че плановете може да включват съкращаване на работна ръка, преместване на веригите на доставки извън Великобритания, запасяване със стоки и преместване на производства и услуги в чужбина.

Предупреждението е отправено на фона на все по-нарастващите опасения, че Великобритания ще напусне ЕС без споразумение за бъдещите отношения. Това може да означава мита върху британския износ, въвеждане отново на погранични проверки, ограничения за туристи и работници, което е доста вредна комбинация за бизнеса. Дискусиите между двете страни стигнаха до задънена улица главно по въпроса как да има отворена граница между Ирландия, която е член на ЕС и Северна Ирландия, която е част от Великобритания.

Срещата на върха на ЕС миналата седмица не доведе до напредък по въпроса. Следващата среща е насрочена за декември, като не остава много време до официалното излизане на Лондон от блока на 29 март догодина. Дори да се стигне до споразумение по "развода", има съмнения в способността на британския премиер Тереза Мей да осигури необходимото мнозинство в парламента заради огромното разделение по този въпрос. Ако до декември не бъде сключено окончателно споразумението, компаниите ще натиснат бутона на плановете си за извънредни ситуации, каза генералният директор на Конфедерацията Каролин Феърбеърн. Ще бъдат изгубени работни места и ще бъдат преместени вериги на доставки, допълни тя.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905