EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британските болници в зимен недоимък

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британските болници в зимен недоимък

mail16:05 | 10.01.2017прегледи 1564 коментарикоментари 0


Британският червен кръст съобщи, че посещенията в претъпканите  болници и спешни отделения в страната са се превърнали в „хуманитарна криза“, особено с изпитвания от лечебните заведения допълнителен натиск през зимните месеци, предаде радио Voice of America . Според доклад, публикуван в пресата, трима пациенти са починали наскоро след дълго чакане в болнични коридори. Сред тях е била и жена, починала от сърдечен удар след 35-часово чакане на количка в коридор в натоварената болница в Устършър.
Червеният кръст съобщи, че е изпратил своите доброволци в болниците в страната да помагат на изписаните пациенти, за да могат болничните легла да се освобождават за следващите пациенти.

Британската лейбъристка партия иска спешно 700 млн. лири за зимната криза, с която се е сблъскала здравната система на Великобритания. Министърът на здравеопазването в сянка Джонатан Ашуорт призова министър-председателя Тереза Мей да обещае повече пари за системата и да поеме ангажимент за повече средства в бюджета за здравеопазване, пише The Daily Express.
 Ашуорт заяви, че Тереза Мей трябва да поеме ангажимента да задели 700 млн. лири за болниците, за да може те да устоят по време на зимата. Той я призова да поеме ангажимент за повече средства за здравеопазването „за да може кризата от тази година да не се повтаря отново“.
По-рано директорът на Британския Червен кръст Майк Адамсън заяви, че са необходими допълнителни средства за здраве и социални грижи, за да може системата да издържи. „Организацията е на предни линии, справяйки се с хуманитарната криза в нашите болници и спешни служби по цялата страна“, заяви той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg