EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британски фирми ще партнират на НКЖИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британски фирми ще партнират на НКЖИ

mail12:04 | 25.03.2010прегледи 2019 коментарикоментари 0


В рамките на четиридневно посещение ( до 26 март 2010 г.) фирми от железопътния сектор от Източен Мидландс, Великобритания проучват възможностите за сътрудничество в сферата на железопътния транспорт и инфраструктура. Инициативата е на Търговския отдел на Посолството на Великобритания в България, съобщават от Националната компания по железопътна инфраструктура.
Като част от инициативата, в сградата на Централното управление на ДП „НКЖИ” се проведе среща между британските фирми и представители на Компанията, на която присъства и генералният директор на НКЖИ – инж. Милчо Ламбрев.
Британската делегация беше запозната с предмета на дейност на НКЖИ, статута на компанията, техническите параметри на железопътната мрежа в страната и проектите, финансирани от европейските фондове, по които се работи в момента и тези, по които предстои да се работи.
Фирмите от Обединеното кралство имат висока репутация в България и в момента са четвъртият най-голям инвеститор с нарастващ дял (от 1996 г. насам). Структурните фондове на ЕС, които се предоставят да подкрепят възстановяването на икономиката, заедно с ниските оперативни разходи, правят България привлекателен пазар за английските фирми, търсещи разширение на своя бизнес в чужбина.
Представители на британските фирми подчертаха, че Източен Мидландс има много силна, вече съществуваща дейност в железопътния транспорт, съсредоточена около град Дарби, където е най – голямото струпване на фирми за развитие на железопътен транспорт и снабдителни вериги в Европа.

 

Британските фирми, представители от които са на посещение в България, са: 

 

• Composite Systems Ltd - управление на проекти, изготвяне на тръжна документация, анализ на тръжни предложения, разработка на софтуеър. Специализация в консултации и софтуеърни продукти за сигнализационни и таксуващи (билетни) системи.

• Cressall Resistors UK – оптимизиран дизайн и производство на резистори.

• Spitfire Consultansy Ltd. – консултантски услуги в сферата на ефективния мениджмънт, устойчивото фирмено развитие и обучението/преквалификацията на кадри.

• Weld – a – rail Limited – експерти в заваръчни дейности по жп трасета, доставка на съпътстващо оборудване ( дигитални подравняващи инструменти, манометри и др.)

• Sigma Coachair Group Ltd – решения в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението на транспортни средства.

• Serco Group – консултации и комплексни решения в областта на обществения транспорт за правителствени органи, регулатори, общински власти и транспортни оператори.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg