EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британската църква се оттегля от Шел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британската църква се оттегля от Шел

mail16:40 | 28.06.2023прегледи 499 коментарикоментари 0


Пенсионният фонд към Англиканската църква обяви, че ще изтегли своите инвестиции от британско-нидерландската петролно-газова корпорация "Шел" (Shell), предаде Ройтерс.

Като причина за своето решение фондът изтъква "недостатъчното развитие на плановете (на енергийната компания - бел. ред.) за привеждане на стратегията й за развитие в съответствие с целите за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5 градуса по Целзий" над прединдустриалните нива.

Същевременно Инвестиционният фонд към Англиканската църква, който управлява активи на стойност от 10,3 милиарда британски лири (13,17 милиарда долара), съобщи днес, че ще изтегли всичките си инвестиции в петролни и газови компании. Сред тях са енергийните гиганти "Шел", "Екуинор" (Equinor) и "ТоталЕнержи" (TotalEnergies).

"Църквата ще следва не само (постиженията на - бел. ред.) науката, но и заветите на нашата вяра. И в двата случая сме призвани да положим усилия за постигането на климатична справедливост", се казва в съобщение на Кентърбърийския архиепископ и глава на Англиканската църква Джъстин Уелби.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg