EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Британската промишленост се възстановява

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Британската промишленост се възстановява

mail16:05 | 13.12.2023прегледи 381 коментарикоментари 0


Британските промишлени производители отчитат първи признаци на възстановяване на активността си след няколко години на глобална несигурност и политически хаос в Обединеното кралство, предаде ДПА, позовавайки се на най-новото проучване на федерацията на работодателите в промишлеността "Мейк Ю Кей" (Make UK).

Поръчките за промишления сектор, насочени към износ, са надхвърлили тези за вътрешния пазар за първи път от четири години, което предполага, че компаниите се възползват или от по-бързо растящи пазари, или от нови пазари, разкриват данните от проучването, обхванало над 300 промишлени компании във Великобритания.

"След икономическите и политически сътресения от последните няколко години има известно завръщане към стабилност по отношение на производителите", каза Фахин Хан, старши икономист в "Мейк Ю Кей".

"Въпреки че растежът не е много силен, положителните сигнали могат поне да позволят на компаниите да планират с по-голяма сигурност, без да се налага непрекъснато да се справят с кризи", добави той.

Според Ричард Остин, който също е участвал в провеждането на проучването, производителите призовават правителството да предостави целева подкрепа, за да помогне за стимулиране на растежа и инвестициите, и изглежда, че е постигнат известен напредък по това отношение с есенната актуализация на бюджета от миналия месец.

Говорител на Министерството на бизнеса и търговията коментира данните от проучването като заяви, че те са "още един пример за това как Обединеното кралство се възползва от възможностите за износ на нови пазари. Обединеното кралство сега е 8-ият най-голям производител в света, след като изпревари Франция, а есенната актуализация на бюджета описва как подкрепяме нашия производствен сектор./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037